Top 5 redenen waarom kinderen in 2020 code moeten gaan leren

Top 5 redenen waarom kinderen in 2020 code moeten gaan leren

Er zijn veel redenen waarom uw kinderen code moeten gaan leren, vooral in 2020. We hebben ervoor gekozen om de top vijf te delen, die naar onze mening het belangrijkst is.

In onze snel veranderende wereld is het essentieel om voorop te lopen. Het maakt niet uit of u wilt dat uw kind succes heeft in het leven, academisch of in zijn of haar carrière, codering helpt hem bij het verbeteren van wiskunde, schrijfvaardigheid en communicatieve vaardigheden.

Er zijn veel redenen waarom coderen zo cruciaal is voor kinderen en waarom computerprogrammering op elke school moet worden onderwezen. Als ze al op jonge leeftijd beginnen met coderen, krijgen ze betere kansen op succes.


1. Codering leert uw kind hoe te denken

Door code te leren, leren kinderen hoe ze moeten denken, omdat het niet alleen gaat om het leren typen van regels code. Het gaat er meer om ze op een andere manier te leren denken. Iedereen heeft logisch nadenken nodig. Of een klein beetje, maar toch. Het is een essentiële vaardigheid, zeker als je een IT-specialist bent. U moet bijvoorbeeld een probleem analyseren en het
op een effectieve manier opsplitsen in kleinere stukjes, wat vooral bekend staat als computationeel denken. Een groter probleem in stukken opdelen is een van de belangrijkste kenmerken van computationeel denken.

2. Codering verbetert probleemoplossende vaardigheden

Het is een uitdaging om een groter probleem te vinden, het in kleine stukjes op te splitsen en ze vervolgens een voor een op te lossen. We hebben dat proces in ons vorige punt al gemarkeerd als een belangrijk onderdeel van computationeel denken. Kinderen leren hoe ze problemen kunnen vinden, waarom het problemen zijn, hoe ze verder moeten gaan om ze te elimineren en hoe ze toekomstige problemen kunnen voorkomen.

Elke computercoderingstaal is anders en heeft zijn voor- en nadelen. Als kind vertrouwd raken met veel codeertalen is essentieel. U kunt ze in het algemeen doornemen en zult begrijpen of iets opwindender en toekomstgericht voor u is. Codering dwingt je om een probleemgedeelte te vinden dat vervolgens logisch wordt opgelost. Dezelfde benadering zal in het algemeen nuttig zijn in het leven. Leren coderen geeft uw kind een betere kans om probleemoplossend vermogen te leren terwijl het nog jong is. Deze vaardigheid kan hun succes verzekeren bij mogelijke toekomstige problemen in hun persoonlijke leven.

3. Coderen is leuk en bevordert de creativiteit

Kinderen leren coderen tijdens het spelen van verschillende spannende spellen. Ze kunnen in teams spelen en met elkaar concurreren, wat hen een impuls geeft om na te denken, om te brainstormen over een beter idee om andere teams te slim af te zijn. Er zijn robots zoals Cue (Wonder Workshop), Dash, evenals veel robots die afkomstig zijn van Photon, Roboobo Education, Pai Technology en nog veel meer. Kinderen kunnen bijvoorbeeld veel verschillende spellen spelen met microbit. Het is een kleine computer die digitale creativiteit bevordert. U kunt animaties en eenvoudige spelletjes maken. Het kan ook temperatuur en beweging detecteren met zijn sensoren.

Spelen met robots en het maken van eenvoudige spellen motiveert kinderen om out of the box te denken. Het zal altijd leuk en tegelijkertijd uitdagend zijn om zelf een game te ontwikkelen. Hun zelfvertrouwen komt gemakkelijk. Wanneer kinderen leren coderen, kunnen ze op een spannende en creatieve manier iets nieuws creëren.

4. Het opent carrièremogelijkheden voor uw kind

Stel je voor dat je een kind bent van 5 tot 6 jaar en dat je alleen maar tv-series voor kinderen kijkt. Het is allemaal goed, maar zou het niet beter zijn als u uw logisch denken, uw probleemoplossende vaardigheden, communicatie- en presentatievaardigheden, uw teamwork beginnen te ontwikkelen? Na een paar jaar speelplezier tijdens het studeren, zul
je bekend zijn met een paar programmeertalen. Geen diep begrip natuurlijk, maar je zult veel weten voor je leeftijd.
Tijdens het groeien ontwikkel je dan steeds meer persoonlijke en professionele vaardigheden. Er zijn veel tieners tussen de 12 en 16 jaar die al hun eerste smartphone-apps, websites, enz. Hebben gedaan. En die uitvindingen zijn vaak ongelooflijk goed.

Naar mijn mening zult u in de wolken zijn met een dergelijk resultaat. Een 15-jarige tiener zijn met zijn eerste uitvinding, zijn eigen geld verdienen zonder het zijn ouders te vragen - dat is geweldig. Ik zal het met je eens zijn dat niet iedereen ondernemersvaardigheden heeft, maar aan de andere kant ben je misschien een briljante toekomstige IT-, QA-specialist of zelfs een digitale marketeer.

5. Codering is de toekomst

Jaar na jaar zien we dat veel bedrijven beginnen te vertrouwen op computercodering en digitalisering van hun bedrijf. Bij de digitalisering is een breed scala aan sectoren betrokken, niet alleen de technologiesector. Ze hebben niet alleen een website nodig, maar gaan vaker op zoek naar aangepaste CMS, CRM-systemen, smartphone-apps en meer, en meer. En ja, daarna hebben ze een persoon / team in het bedrijf nodig om die systemen te analyseren, te onderhouden en te beheren.
Een kind met een codeerachtergrond heeft het potentieel om zijn carrière te beginnen in veel gerelateerde velden en sectoren, ongeacht in welke branche ze besluiten om deel te nemen. De staatsscholen zijn nog steeds niet klaar om hun leerlingen het essentiële coderingsonderwijs te bieden. Welnu, er zijn misschien goed voorbereide leraren op zo'n school, maar een privéschool is uw beste optie.

Gevolgtrekking

Het creëren van een omgeving waarin kinderen hun logisch en analytisch denken kunnen ontwikkelen, is essentieel. Doe het onderzoek en kies de beste coderingsschool in uw stad. Elk kind heeft de juiste hulp nodig om in de wereld van coderen te komen, en dat is de plek waar MindHub komt. Ga door onze website om een beter idee te krijgen wie we zijn en wat we doen. U kunt zelfs profiteren van ons persoonlijk aanbod en onze open coderingsschool voor kinderen in uw stad.

 

More from our blog

Top 5 redenen waarom kinderen in 2020 code moeten gaan leren New

Top 5 redenen waarom kinderen in 2020 code moeten gaan leren

Er zijn veel redenen waarom uw kinderen code moeten gaan ler...

Read
Wat is blokprogrammering New

Wat is blokprogrammering

Het leren van een programmeertaal is soms een moeilijke onde...

Read